Subscriu-te i rep actualitzacions al teu correu electrònic

Introdueix el teu correu electrònic aquí:

Delivered by FeedBurner

dijous, 29 de desembre del 2016

II Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària)

Ens trobem immersos en època nadalenca, i aquests dies són per tots ben coneguts els excessos amb el menjar, el beure, l’augment del consum energètic i la compra de regals, etc.

Tota aquesta tradició fa que es dispari el consum irreflexiu, i que sovint no es tinguin en compte els impactes de les nostres accions, perquè ens deixem emportar per l’ambient que es viu al carrer, engalanat i preparat perquè els passejants se sentin atrets i es decideixin per un producte o un altre, tot i que sovint no el necessiten. I si afegim el bombardeig publicitari constant al qual som sotmesos des de fa setmanes des dels mitjans de comunicació, fa que per a molts sigui impossible escapar i acabin “pecant”.

Per aquesta raó, trobo molt interessant la iniciativa del comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

És en aquest context de consum irreflexiu i compulsiu, a Barcelona se celebra la II Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària).

La Fira està ubicada a la plaça Catalunya, i els passejants la poden visitar des del 17 de desembre fins al 4 de gener, per conèixer millor els horaris feu clic en aquest enllaç.

Imatge de l'espai "Tribuna de les persones"


Jo ja l’he visitat, i no em vaig poder estar de comprar un parell de cerveses artesanes, ecològiques i de proximitat, un parell de tauletes de xocolata fabricades d’acord amb els principis del comerç just, em vaig quedar amb les ganes de comprar-me una peça de roba fabricades a Mataró que comercialitza la cooperativa “Ciutat Invisible” de Sants, i vaig decidir no comprar-me cap llibre, tot i que en podreu trobar de molt interessants, perquè en tinc una bona llista de pendents a casa...

Per conèixer més informació sobre els productes i serveis que hi podreu trobar, i les activitats programades de les quals en podreu gaudir durant els dies en què se celebra la II Fira de Consum Responsable, visiteu el seu web.

Un exemple dels estands que hi podreu trobar
En fi, animo a tothom que llegeixi aquest post i tingui l’oportunitat, a donar-hi un tomb, i aprofitar per fer-hi les últimes compres de nadal, en algun dels 44 estands o a gaudir de les moltes activitats programades, d’aquesta manera ajudareu a entitats, projectes i empreses de l’Economia Social i Solidària del Territori, i l’impacte del vostre consum aquest nadal serà més positiu.

I si ja hi heu estat, o després d’haver llegit aquest post us heu animat:

 ¿Que ha estat el que més us ha agradat?

¿Hi ha algun projecte, entitat, o empresa que us hagi cridat especialment l’atenció?

Podeu deixar les vostres respostes o qualsevol altre comentari a l’apartat de comentaris que apareix al final del post.



Moltes gràcies!!!


Bon i responsable Nadal i Feliç entrada d’any 2017!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar al blog.